2010. március 26., péntek

Penész letisztítása

A penész megszámlálhatatlan helyen bukkanhat fel, leginkább mosógépekben, hűtőszekrényekben, és ahol felbukkan ott általában nagy problémát okoz…

penesz

Miért alakul ki a penész?

Általában a 60-75%-os páratartalom a fő okozója a penészek kialakulásának, de lehet például a nyirkos helység is a kialakulás oka. A penész olyan mint a gomba, csak akkor marad életben, ha táplálva van, tehát ha továbbra is magas a páratartalom. Ebből következtethetünk, hogy a penész a fürdőszobák élőhelye, tisztítása azonban nem olyan nehéz, mint gondolnánk csupán egy klórtartalmú tisztítószerre van szükségünk, melynek segítségével könnyen megy a tisztítás. Ilyen klórtartalmú tisztítószereket barkács áruházakban kaphatsz, vagy persze Interneten is rendelhetsz. Ezek a tisztítószerek fújósak, csupán rá kell fújni a felületre, és egy szivaccsal, aminek van surlós oldala, azzal átdörzsölni a nem kívánatos penészes felületeket (ne lepődj meg ha 1-2 napig klórszag lesz, szellőztess sokat és hamar elillan).

Mellesleg az ecet is jó tisztítószer lehet, ugyanis tudni kell, hogy az ecet kiválóan alkalmas a baktériumok ölésére, tehát ecettel is könnyen végezhetjük a tisztítási feladatokat a penésszel szemben, de erős szag ugyanúgy lesz, mint a klóros oldat esetében is.

Nincsenek megjegyzések: