2010. június 24., csütörtök

Szőnyegtisztítás

A szőnyegtisztítás nem csak azoknak fontos, akik allergiásak a poratkákra, de érezhetően tisztábbá válik a légkör otthonunkban, miután végzünk vele. A napok, hetek, és hónapok telésével a szőnyeg megtelik porral, és különböző koszfajtákkal, amelyektől időben meg kell szabadulni, ezért íme a szőnyegtisztítás folyamata.


Sajnos nem minden háztartás mondhatja el magáról, hogy rendelkezik szőnyegtisztító géppel, ezért ilyen alkalmakra érdemes bérelni egyet, vagy esetleg elgondolkodni azon, hogy lehet véglegesen be kéne már szerezni egyet, ha havonta szeretnénk szőnyegtisztítási munkákat végezni otthonunkban. Az első fázis a tisztítás előtt a szőnyeg felporszívózása, majd miután végeztünk ezzel, a tisztítószeres tartályba öntsük bele kedvenc tisztítószerünk és víz keverékét, majd a következőképp kezdjünk neki a tisztításnak: nyomjuk meg a gépen található pisztolyt, és "húzzuk a tisztítószeres vizet" magunk felé. Hogy milyen hosszú ideig tart a szőnyegtisztítás, az függ természetesen a szőnyeg méretétől, és a szőnyeg koszosságától. Érdemes kezünkbe venni egy fényképezőgépet, és lefényképezni a szőnyegtisztítás előtti szőnyeget, és a szőnyegtisztítás utáni szőnyeget... a takarítás után a szőnyeg láthatóan visszanyeri eredeti színét.

Miután végeztünk a tisztítással, jöhet a szárazolás. Ez a folyamat szolgál arra, hogy a megmaradt nedvességet kiszívjuk a szőnyegből, és ezáltal a háziporatkákat is eltüntetjük.

1 megjegyzés:

Szőnyegtisztítás - Zoltán írta...

Fontos, hogy a szőnyegtisztításhoz milyen tisztítószereket használunk. Ha nem biztos benne, hogy mi a legmegfelelőbb e célra kérje inkább egy szakember segítségét.