2010. augusztus 13., péntek

Fürdőszoba takarítás

A fürdőszoba takarítás nem egy egyszerű feladat, bármennyire is kis helységről van szó. A tisztaság eme helységben rendkívül fontos, különösen akkor, ha vendégek jönnek hozzánk, hisz a fürdőszoba maga a higiénia képviselője. Egy kezdő először úgy gondolhatja, hogy nem lehet komoly feladat, de mikor lerakódik a penész a fürdőszoba különböző pontjain, akkor jön a szitkozódás. Íme néhány tipp, mivel kerülhetjük el ezeket a problémákat.

A csempe felületet előnyös, ha 2 naponta áttöröljük egy vizes ronggyal, ezzel elkerülhetjük azt, hogy később befoltosodjon, és csak különböző vegyszerekkel lehessen azt eltávolítani róla. A csempéket különösen olyan területeken érdemes rendszeresen tisztítani, ahol gyakran éri víz, ilyen például a zuhanykabin, vagy a kád. Ha a tisztítás nem rendszeres a csempék esetében, akkor lehetőséget hagyunk a vízkő kialakulására.
Vannak azonban olyan esetek, olyan területek, ahol a vízkő kialakulása az évek során elkerülhetetlenné válik, például a vízcsap esetében. Aggodalomra azonban semmi ok, a vízkő könnyen eltávolítható ecetes vízzel, amivel estére beáztatjuk a csapot. Fontos, hogy éjszakára ha lehetséges, hagyjuk nyitva az ablakot, különben reggelre kellemetlen szagok fognak várni titeket a fürdőszoba belsejében. Ha feloldódott a vízkő, akkor nem árt tisztításként még egyszer átfutni rajta egy ronggyal.
A zuhanykabin tisztítás szintén egy komoly feladat. Ha van függöny rajta, akkor mindenképp, mossuk ki 2 hét után, és az üvegfalat sem árt rendszeresen áttörölni, mivel az is ugyanolyan foltossá tud válni, mint az előbb említett csempe. Ha már késő, és foltos a zuhanykabin fala, akkor egy megoldás lehet egy sütőporos, vizes oldat használata, mellyel kétszer áttöröljük.

Nincsenek megjegyzések: