2010. augusztus 5., csütörtök

Matrac tisztítás

Mindenki tudja, hogy a tisztaság az egészség része, ezért nagyon fontos, hogy alvás közben is tisztaság övezzen bennünket, ne pedig a poratkák. Ebben a bejegyzésben a matrac tisztításról fogunk beszélni, hogy hogyan is tisztíthatjuk úgy a matracunkat, hogy sok éven keresztül megtartsa eredeti színét.

Az egyik legfontosabb dolog amit tehetünk, hogy a matracot körülbelül havonta forgassuk, hogy megtartsa eredeti formáját, és egyenletes legyen a terhelés rajta. Ezzel a tevékenységgel garantáltan megnöveljük a matrac élettartamát! Érdemes beszerezni egy matracvédőt, mivel izzadság napi szinten kerülhet rá, és ez több nap után azt fogja eredményezni, hogy matracunk már korántsem lesz olyan higiénikus, mint újkorában. Ezek a matracvédők mosógépben moshatóak, szóval valóban higiénikus védelmet nyújtanak az egész matrac felületének. Megvéd a kórokozók, paraziták, és a gombák letelepedése ellen. A matrac által nyújtott kényelmet 0 százalékban befolyásolja, szinte nem is érezzük, hogy ott van.

A matrac tisztításhoz érdemes beszerezni egy vízbázisú takarítógépet, ami elég erősen tud szívni ahhoz, hogy ne csak a matrac felületét tisztítsa meg, hanem az atkákat is távolítsa el róla. A hagyományos porszívó gépek sajnos nem képesek az atkákat eltávolítani a matracból, legalábbis teljesen nem, ráadásul amiket sikerül felszívni, azokat szétfújja a helységben, tehát azok újra lerakódhatnak (ekkor szoktuk érezni azt a kellemetlen porszívó szagot).

Kellemes, és eredményes matrac tisztítást!

Nincsenek megjegyzések: