2010. április 8., csütörtök

Takarítás az irodában

Az első iroda takarítási meló, társaimmal kíváncsian vártuk (főleg én, eléggé izgultam…), hogy vajon mekkora irodát kell majd karban tartanunk, milyenek lesznek az ottani dolgozók, és persze hogy milyen feladatokat kell elvégeznünk. Cégneveket nem fogok említeni, nem akarom egyik cég hírnevét rontani, vagy javítani, ezek csak sztorik :)

Megérkeztünk hát a céghez, jöhetett az iroda takarítás. A cég 2 emeletes volt, és 8 irodája volt 3 wc-vel (tudni kell, hogy akinek a wc takarítás jut, valóban az jár jól, mert a wc és fürdőszoba takarítás a legrövidebb meló, és maga az iroda takarítás sokkal neccesebb feladat az asztalon hagyott papírok, kiömlött kávék miatt (ja és persze a jó öreg kosszal teli kopott parketta). A parketta kopottságával egyik takarítócég se tud mit tenni, de ezzel szerencsére a cégtulajdonosok is tisztában voltak, mondták is, hogy hamarosan új laminált parketta lesz elhelyezve minden irodában, és hogy ez csak egy ideiglenes, felmérő takarítás, hogy mit is tudunk…na mondom remek.

iroda_takaritas

Én az egyik társammal, Zsomborral (6-an voltunk) az első emeletet kaptuk, minden emeletre két ember jutott. Az iroda takarítás nem volt nehéz, nagyon hamar végeztünk, szerencsénkre a dolgozók gondoskodtak róla, hogy ne keverjük össze az irataikat, és előtte rendet raktak az asztalukon, persze attól még elég koszos volt, na és a monitorról meg a nyomtatóról ne is beszéljünk…a nyomtatóban állt a por, csoda, hogy egyáltalán működött még :D valószínűleg elég régen használhatták, de ez már nem az én problémám, csak személyes tapasztalatokból tudom, hogy ha egy nyomtató belseje poros lesz, akkor onnantól meg vannak számlálva a napjai…a monitor tisztításához mi Prontot használunk, mindenkinek ajánlom, remek eszköz. Először letörlöd a kijelzőről a port, aztán ráfújsz 2-3-at, majd egy száraz ronggyal letörlöd, max 3 perc és kész is vagy (ha LCD monitorról van szó). Zsombor végezte a parketta tisztítását, és viszonylag elég gyorsan is haladt vele, remek, gyors, és precíz munkát végeztünk.

Lényeg a lényeg, nagyon meg volt elégedve a takarítócéggel az ügyvezető, és én is eléggé büszke voltam magamra, hogy első alkalommal ilyen jól teljesítettünk, mihelyst végeztek a parketta felújításával, miénk a munka, jeee :D

Nincsenek megjegyzések: